RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU og USA vil bidra til Libanons stabilitet

Beirut (NTB-AFP-DPA): Både EU og USA vil bidra til å hindre at krigen i Syria fører til et sekterisk ragnarok i nabolandet Libanon.

EUs utenrikssjef Catherine Ashton var tirsdag i Beirut for å diskutere utviklingen i Libanon med landets ledere etter drapet på etterretningssjefen Wissam al-Hassan.

Samtidig sender USA et FBI-team til Beirut som skal hjelpe til med etterforskningen av attentatet. En talsmann for amerikansk UD vil ikke si om FBI-teamet allerede er på plass i den libanesiske hovedstaden. Han fremholder at amerikanske myndigheter nå avventer resultatet av etterforskningen før man vil komme med en ytterligere reaksjon.

Ashton skulle tirsdag ha samtaler med både statsminister Najib Mikati og president Michel Suleiman. Blant annet vil hun tilby EUs hjelp når det gjelder håndteringen av flyktningstrømmer fra Syria, opplyser EUs ambassadør i Libanon, Angelina Eichhort.

De siste dagene er flere mennesker drept og såret i sammenstøt mellom ulike befolkningsgrupper flere steder i landet. Situasjonen er spesielt urolig i den nordlige byen Tripoli, der sju mennesker ble drept og tolv såret i kamper mandag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere