RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU oppfordrer til ro i Ukraina

Brussel (NTB-AFP): EU oppfordrer til ro i Ukraina og ber myndighetene om å vise tilbakeholdenhet etter de siste dagenes uroligheter i landet.

Det har vært kraftige sammenstøt i Kiev i flere dager mellom EU-vennlige demonstranter og opprørspoliti etter at Ukraina i forrige uke lot være å undertegne en avtale om assosiert medlemskap med EU.

Samtidig opplyser EU-kommisjonen at den ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj mandag ringte til kommisjonens president José Manuel Barroso der han sa at han vil sende en ukrainsk delegasjon til Brussel for å diskutere «enkelte aspekter» av frihandels- og samarbeidsavtalen.

Barroso svarte med å ønske delegasjonen velkommen og sa videre at kommisjonen er rede til å diskutere deler av avtalen som allerede er ferdigforhandlet, men at det ikke er aktuelt å gjenoppta noen form for forhandlinger.

Ifølge en kunngjøring fra EU-kommisjonen har Janukovitsj gått med på det. Janukovitsj skal også ha understreket at han vil sette i gang etterforskning av politivold mot demonstranter i Kiev. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere