RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU-parlamentet avviser budsjettavtale

Sist oppdatert:
Strasbourg/Brussel (NTB-Anne Marte Vestbakke): EU-parlamentet viser muskler og krever som ventet endringer for å gå med på Unionens trøblete langtidsbudsjett.

- Parlamentet avviser budsjettet i sin nåværende form, heter det i en resolusjon som ble vedtatt med stort flertall i EU-parlamentet i Strasbourg onsdag.

Det krevde måneder med hard tautrekking mellom medlemslandene før EUs 27 stats- og regjeringssjefer ble enige om et budsjett for årene 2014 til 2020 på toppmøtet i februar. Men for første gang har også Parlamentet makt over budsjettet, og det er en innflytelse EUs folkevalgte nå bruker.

I mandatet Parlamentet har vedtatt for videre forhandlinger med medlemslandene, krever de folkevalgte flere innrømmelser. Men det er innholdet og forvaltningen av budsjettet de mukker på, ikke størrelsen.

De vil videre ha en garanti for at landene faktisk betaler alle regningene hvert år, melder nyhetsbyrået Ritzau. Parlamentet vil også at hele budsjettavtalen skal tas opp til vurdering halvveis i den sju år lange budsjettperioden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere