RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bildet: EU-parlamentet under en sesjon.
Bildet: EU-parlamentet under en sesjon. Foto: Diliff (Wikipedia)

EU-parlamentet vil ha visumplikt for amerikanere

Sist oppdatert:
EU-parlamentet vil innføre midlertidig visumplikt for amerikanske statsborgere som svar på USAs visumkrav mot fem EU-land.

Ved håndsopprekning vedtak Parlamentet torsdag en resolusjon om at EU-kommisjonen er «lovlig pålagt å innføre midlertidig visumkrav for amerikanske statsborgere» innen to måneder. Vedtaket er ikke bindende. Ethvert forsøk på å gjeninnføre visumkrav for amerikanere må først godkjennes av medlemslandene, en prosess som kan ta flere år.

Les: Oscar-nominert syrer nektes innreise til USA

«Statsborgere fra Bulgaria, Kroatia, Kypros, Polen og Romania kan fortsatt ikke reise til USA uten visum, mens amerikanske statsborgere kan reise til alle EU-landene uten visum», sa EU-parlamentet i en pressemelding. Parlamentet mener Kommisjonen burde suspendere ordningen med visumfritak for amerikanske statsborgere i 12 måneder.

Les: Den russiske ambassaden sier forholdet til Norge ikke er holdbart

Parlamentet noterte at også Canada krever visum for statsborgere fra Bulgaria og Romania, men at disse restriksjonene skal oppheves i desember.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere