RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU planlegger for evakueringer fra Syria

Brussel (NTB-AFP): EU legger planer for en mulig evakuering av europeere fra Syria. Det vurderes også å innføre forbud mot flyvinger inn og ut av landet.

Stans i passasjerflyvinger til og fra Syria er blant en rekke nye sanksjoner som EU vurderer å vedta på Unionens neste utenriksministermøte i Brussel 27. februar.

- Vi forsøker å få ting til å endre seg. Vi står overfor en vegg, og vi må finne ut hvordan vi kan klatre over den og bevege oss videre, sier en ikke navngitt EU-kilde til nyhetsbyrået AFP.

EU-landene diskuterer også hvorvidt man skal innføre forbud mot import av fosfater, gull og edelstener fra Syria. Det skal også være aktuelt å holde tilbake verdier som tilhører Syrias sentralbank.

Tyskland skal ha foreslått å innstille alle passasjerflyvinger til landet, men flere land har innvendt at det er viktig å kunne bruke fly hvis det skulle oppstår en humanitær krisesituasjon.

EU er også i ferd med å utarbeide en kriseplan hvis situasjonen blir den verst tenkelige og EU-borgere må evakueres i all hast, opplyser en annen tjenestemann. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere