RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU presser på for billigere svensk vin

Sist oppdatert:
EU-kommisjonen har i dag bestemt seg for å ta Sverige inn for EU-domstolen på grunn av favorisering av øl gjennom høyere avgifter for vin
Sverige har i dag en avgift på 22 kroner for hver liter vin, mens øl til sammenligning beskattes med en avgift på 14,70 kroner.

Kommisjonen mener dette er proteksjonistisk, og viser til at ølet produseres innenlands, mens vinen i stor grad importeres fra andre EU-land.

EU-domstolen har ifølge Dow Jones Newswires allerede avgjort flere tilsvarende saker, hvor den har kommet til at øl og vin er konkrurerende produkter og derfor skal behandles likt.

- Kommisjonen må reagere på alle former for proteksjonisme. Det er ingen holdbar grunn til å ha høyere avgifter på et utenlandsk produkt, sier kommisjonær Frits Bolkestein i dag, han har ansvaret for det indre markedet i EU.

Sverige i likhet med Norge argumenterer med at avgiftsforskjell er satt for å beskytte folks helse, og mener at drikke med høyere alkoholinnhold skal skattelegges hardere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere