RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU ser til Norge før de tilrår om god handelsskikk

Oslo (NTB): EU-kommisjonens visepresident vil se nærmere på norsk matkjedepolitikk før han legger fram tilrådinger for god handelsskikk i EU.

I desember blir det kjent om EU-kommisjonen går inn for forpliktende lovendringer eller frivillige ordninger for god handelsskikk i EU, bekrefter visepresident Antonio Tajani i en e-post til Nationen.

Tajani leder det såkalte høynivåforumet i EU, der også Einar Steensnæs, tidligere KrF-politiker og leder av det norske matkjedeutvalget, deltar som norsk observatør.

Under et møte i Brussel med landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i forrige uke ba Tajani om å få tilsendt mer informasjon fra den norske regjeringen om lovarbeidet som er satt i gang for å sikre kontroll med matkjedene.

- Tajani var oppriktig interessert i det norske arbeidet og ville gjerne ha tilsendt en kortversjon både av rapporten fra matkjedeutvalget og av mandatet for lovutvalget, sier Slagsvold Vedum.

Einar Steensnæs tror at EU vil ende opp med minimumsregler for handelspraksis mellom leverandører og kjøpere i matvarekjedene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere