RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU sjokkert over overgrep mot flyktninger på Lampedusa

Sist oppdatert:
Roma/Oslo (NTB-Hege Pauline Hovig): EU truer med å stanse den ekstra pengestøtten til Italia etter å ha sett videoopptak av hvordan nakne flyktninger blir spylt med kaldt vann vinterstid på et mottakssenter på Lampedusa.

- Bildene vi har sett fra mottakssentrene på Lampedusa, er uhyrlige og uakseptable, sier EUs kommissær for innenrikssaker, Cecilia Malmström, som krever en forklaring fra italienske myndigheter.

- EUs bidrag og støtte til italienske myndigheters håndtering av flyktningstrømmen kan bare fortsette dersom landet garanterer humane og verdige mottaksforhold for immigranter, asylsøkere og flyktninger, sier Malmström videre.

Bakgrunnen er en film som angivelig viser flyktninger som står i kø i en bakgård utendørs. I kaldt vintervær må de en etter en kle av seg helt nakne. Mannen som gjorde opptakene sier at flyktningene får beskjed om at dette må gjøres for å bekjempe hudsykdommer, og at både menn og kvinner må gjennom dette flere ganger med noen dagers mellomrom, skriver BBC.

Mannen som gjorde opptaket i skjul med en mobiltelefon, en syrisk flyktning, sier flyktningene på mottakssenteret blir behandlet som dyr. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere