RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU: Spanske grensekontroller mot Gibraltar ikke lovstridig

Brussel (NTB-Reuters): Det er ingen beviser for at Spania brøt EU-loven da de innførte strenge kontroller ved grensen mot Gibraltar, ifølge EU-kommisjonen.

I september sendte EU-kommisjonen inspektører til det britiske territoriet for å undersøke en grensetvist som har gjort forholdet mellom britiske og spanske myndigheter anstrengt.

Storbritannia og Gibraltar har sendt klager til Brussel på at Spania har vært overivrige i sine grensekontroller. Dette har ført til lange køer for arbeidere og turister som skal inn og ut av Gibraltar, området som ligger nær tuppen av Sør-Spania.

I en uttalelse sa Kommisjonen at det ikke har funnet bevis for at kontrollene av personer og varer, som gjøres av spanske myndigheter på grensen, er en overtredelse av relevante bestemmelser i EU-loven.

Kommisjonen anbefaler videre at britiske og spanske myndigheter finner løsninger som kan bedre flyten av mennesker og annen trafikk gjennom grenseovergangene.

Britene reagerte på EUs konklusjon ved å fastslå at landet fortsatt mener at Spania opptrer ulovlig. Kontrollene er «politisk motivert», framholder den britiske regjeringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere