RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU steile i tysk pantespørsmål

Sist oppdatert:
Pantemøtet mellom Tysklands Jürgen Trittin og EU-kommisjonen ga ingen avklaring om tysk pant. EU-kommisjonen markerer klar motstand mot det tyske pantesystemet
Korrigerer onsdag til mandag.

I går møttes den tyske miljøvernministeren Jürgen Trittin og EU-kommisjonens kommissær for det indre markedet, Frits Bolkestein. De to diskuterte innføringen av et nasjonalt pantesystem i Tyskland, som skal gjelde fra 1. oktober.

EU er betenkt over at det tyske pantesystemet kan hindre utenlandske mineralvann-produsenter til det tyske markedet. Trittin mener imidlertid at alle produsentene har anledning til å være med i det tyske systemet.

Møtet mandag var resultatløst.

- Møtet ga en bredere forståelse for hvor interessene på den andre siden står, sa Trittin etter møtet, som varte halvannen time mandag kveld, ifølge Financial Times i Tyskland.

En talsmann for Bolkestein sa etter møtet "at det ga noen nytting oppklaringer". EU-kommissæren vil nøye veie disse fremover.

Dårlig tid

Det er imidlertid klart at både EU og den tyske miljøvernministeren har dårlig tid. Innføringen av et helhetlig pantesystem er, som kjent, satt til første oktober.

EU vil gå inn å stoppe innføringen av pantesystemet, hvis de finner at dette er i strid med konkurranselovene.

EU-kommisjonen vil avgjøre det tyske pantespørsmålet på sitt ukentlige møte onsdag, skriver Reuters.

Viktig for Tomra

Pantespørsmålet i Tyskland er viktig for panteautomatprodusenten Tomra. Selskapet ser Tyskland som sitt viktigste nye marked.

Panterotet i Tyskland har imidlertid ført til en rekke grå hår i hodet til både aksjonærene og ledelsen i Tomra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere