EU strammer inn overfor kvinnene i Assad-familien

Brussel (NTB-AFP-Ritzau): EU kommer til å innføre sanksjoner mot president Bashar al-Assads kone, mor, søster og svigerinne, ifølge diplomater i Brussel.

Fredag møtes EUs utenriksministre i Brussel for å diskutere nye sanksjoner mot Syria. Dagen før møtet sa EU-diplomater at i alt tolv personer står på listen over personer som nå blir rammet av sanksjoner. Tiltakene er en reaksjon på Assad-regimets harde håndtering av opprøret i landet.

Sanksjonene innebærer blant annet reiseforbud for de involverte. Presidentfruen Asma er imidlertid britisk statsborger og derfor er det tvil om hvorvidt forbudet vil gjelde innreise til Storbritannia, skriver Ritzau.

Ifølge Danmarks utenriksminister Villy Søvndal vil de nye sanksjonene ha en reell effekt, men også sende et viktig signal.

- Uansett tror jeg alle ser det som et tegn på rettferdighet at de som sitter midt i det og er årsak til lidelsen, skal merke at det rammer, sier Søvndal.

Unionen har også planer om å holde tilbake verdier som tilhører presidentfruen og andre slektninger av presidenten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.