RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU tror på løsning i handelsstrid med Kina

Beijing (NTB-AFP-DPA): EUs handelssjef tror EU og Kina kan løse en strid om toll på kinesiske solcellepaneler. En avtale kan ventes om noen dager eller uker, sier handelskommissær Karel De Gucht.

De Gucht ga uttrykk for optimisme fredag, etter å ha møtt den kinesiske handelsministeren Gao Hucheng i Beijing. Samtalen fant sted som ledd i det årlige møtet mellom EUs og Kinas felles komiteer for økonomi og handel.

EU-kommisjonen vedtok tidligere denne måneden enstemmig å innføre en gjennomsnittlig toll på 11,4 prosent på kinesiske solcellepaneler. Tollsatsen gjelder både hele paneler og deler til slike, og kineserne reagerte med å varsle ny gransking av tollen på vin fra EU-land.

- EU ønsker en minnelig løsning, og håper at vi kan forhandle fram en løsning så snart som mulig, understreket De Gucht. Gao Hucheng betegnet samtalene med den europeiske komiteen som «relevante og betydningsfulle».

Kina er verdens største produsent av solcellepaneler, som brukes til produksjon av strøm, EU og Kina strides også om tollen på stålrør som kineserne importerer fra Europa, og denne striden er brakt inn for Verdens handelsorganisasjon WTO. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere