RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU truer Norge med tollvernreaksjoner

Oslo (NTB): EU truer regjeringen med motreaksjoner om importvernet for landbruksvarer blir styrket. Det kommer fram i et brev fra EU-kommisjonen.

EU-kommisjonen har lagt press på den norske regjeringen i forbindelse med årets jordbruksoppgjør. I et brev sendt Landbruksdepartementet og Utenriksdepartementet uken før regjeringen la fram sitt tilbud til bøndene, fraråder EU-kommisjonen i klare ord Norge å styrke importvernet på norske landbruksvarer, skriver Nationen.

- Jeg håper å unngå en situasjon hvor handelen med landbruksprodukt mellom EU og Norge blir truet av ensidige tiltak fra norsk side, som vi vil være nødt til å reagere på, skriver generaldirektør José Manuel Silva Rodriguez, som er EU-landbrukskommissærens toppbyråkrat, i brevet.

Brevet er sendt via EUs ambassadør János Herman til Norge etter møter mellom Herman og statssekretær Harald Buttedahl (Sp) i Landbruksdepartementet i april.

Buttedahl bekrefter at departementet har hatt det han kaller en meningsutveksling med representanter for EU-kommisjonen om importvernet. Han vil ikke kommentere innholdet i meningsutvekslingen eller svare på spørsmål om det har hatt følger for jordbruksoppgjøret.

Bondeorganisasjonene valgte i midten av mai å bryte forhandlingene med staten om en ny jordbruksavtale. Ifølge Nationen ville bøndene gått til forhandlingsbordet dersom de hadde fått signaler om bedre tollvern. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere