Gå til sidens hovedinnhold

EU utsetter Hellas-avgjørelse til neste uke

Brussel (NTB-DPA-AFP): EUs finansministre utsetter beslutningen om en ny krisepakke til Hellas til onsdag i neste uke. Flere krav må oppfylles først.

- Trass i all framgangen de siste dagene har vi ennå ikke alle de nødvendige elementene på bordet til å kunne ta en beslutning i dag, sa Luxembourgs statsminister Jean-Claude Juncker etter EUs finansministres møte torsdag kveld.

Før EU kan godkjenne redningspakken, må Hellas innfri tre krav: Nasjonalforsamlingen må søndag godta innstrammingene som ble vedtatt torsdag, regjeringen må redusere budsjettunderskuddet for i år med 300 millioner euro, og de greske partilederne må gi garantier for at vedtakene gjennomføres.

Selv om EU er fornøyd med vedtakene om harde nedskjæringer som de tre partilederne ble enige om torsdag, stoler de ikke på at vedtakene blir iverksatt etter at Hellas har utsatt tidligere reformer i flere år.

Hellas har desperat behov for krisepakken på 130 milliarder euro for å unngå statsbankerott i løpet av få uker når store lån forfaller. (©NTB)

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren