RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU utsetter lakseavgjørelse

Sist oppdatert:
EU utsetter nå nok en gang innføringen av de varslede straffetiltakene mot norsk laks. Saken ble ikke avgjort på møtet i EU-komiteen i går kveld
Det melder Bergens Tidende

Den såkalte safeguard-komiteen, som behandler krav om midlertidige beskyttelsestiltak i EU, skulle i går kveld ta stilling til et forslag om å innføre minstepris og kvoter på lakseimporten.

Men etter det Bergens Tidende erfarer valgte komiteen å utsette saken.

Det nye minsteprisforslaget har vært fryktet av norske oppdrettere og da det ble kjent falt de norske lakseaksjene kraftig på børsen.

Etter det Bergens Tidende erfarer er motstandene mot beskyttelsetiltakene så stor at EU-kommisjonen under kvledens møte innså den ikke hadde tilstrekkelig oppslutning om forslaget. Det er spesielt Danmark, men også andre EU-land som går mot tiltakene på grunn av alle arbeidsplassen de har bygget opp i forbindelse med videreforedling av norsk laks.

Det er EU-medlemmene Storbritannia og Irland som har bedt om beskyttelse i forbindelse med deres oppdrett.

Ifølge BT vil EU-kommisjoen nå ta en ny runde hos medlemslandene. Et nytt møte i safeguard-komiteen kan bli holdt i løpet av få uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere