Gå til sidens hovedinnhold

EU: Vendepunktet på vei

Brussel (NTB): Nullvekstskyer ut året, men bedringen er på vei inn over Europa. Det er EU-kommisjonens høstvarsel for økonomien.

- Det er stadig flere tegn på at den europeiske økonomien har nådd et vendepunkt, mener økonomikommissær Olli Rehn idet Kommisjonen legger fram sin høstrapport om de økonomiske utsiktene i et hardt presset Europa.

- Men det er for tidlig å erklære seier. Arbeidsledigheten er fortsatt uakseptabel høy. Det er derfor vi må fortsette å modernisere europeisk økonomi, sier han og viser til innsparingstiltak og reformer.

Kommisjonen venter nullvekst i de 28 EU-landene for året som helhet. For de 17 eurolandene blir det et minusresultat på 0,4 prosent av brutto nasjonalprodukt.

Men neste år, da skal ting ta seg opp, tror EU-ekspertene og ser for seg vekst i det kriserammede eurosamarbeidet på 1,1 prosent.

Også «verstinglandet» Hellas mener Kommisjonen får en liten vekst neste år etter noen fryktelige år med bare kutt, krise og fall. Stormaktene Tyskland og Frankrike går i pluss også i år, tror Kommisjonen, men det gjør ikke eurosonens tredje største økonomi Italia. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen