RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU vil fordømme bosetninger i Sikkerhetsrådet

Paris (NTB-Reuters): EUs medlemmer i FNs sikkerhetsråd kommer til å fordømme Israels planlagte bosetninger i Øst-Jerusalem når saken kommer opp, opplyser EU-kilder.

De fire EU-landene som for tiden er i Sikkerhetsrådet, er Storbritannia og Frankrike, som er faste medlemmer, og Tyskland og Portugal.

- Vi arbeider med en erklæring fra EUs medlemmer i Sikkerhetsrådet. Vi retter ikke oppmerksomheten bare mot E1-bosetningene, men mot alle. For hvis disse planene ser dagens lys, rokker de ved selve tostatsløsningen, sier kilden til Reuters.

E1-bosetningene er den mest omstridte utbyggingen i Ramat Shlomo-området. Planleggingskomiteen i Israels innenriksdepartement ga mandag grønt lys for neste skritt i planleggingen av 1.500 boliger i dette området i Øst-Jerusalem, som har vært okkupert av Israel siden 1967.

Men den samme planleggingskomiteen skal nå begynne å drøfte planer om ytterligere 4.500 boliger i to andre bosetninger, Givat Hamatos og Gilo, opplyste departementets talskvinne Efrat Orbach tirsdag. Dermed omfatter planene i alt 6.000 nye boliger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere