*Nettavisen* Nyheter.

EU vil gi Italia gigantisk søppelbot

Caivano (NTB): EU-kommisjonen vil ilegge Italia en bot på over 400 millioner kroner fordi myndighetene ikke har ryddet opp i den ulovlige dumpingen av giftig avfall rundt Napoli.

I tillegg har kommisjonen bedt EU-domstolen om å innkreve dagsbøter på 2 millioner kroner inntil myndighetene i Roma følger opp et pålegg fra domstolen fra 2007 om å rydde opp, skriver Aftenposten.

Saken skriver seg flere tiår tilbake, da den italienske Camorra-mafiaen vant et anbud om giftig avfallshåndtering. Men i stedet for å håndtere avfallet på riktig måte, ble det i stedet dumpet på en rekke steder i regionen rundt Napoli. I 2007 ble det avdekket 255 ulovlige fyllinger med industriavfall.

Skandalen ble oppdaget da folk i regionen begynte å bli syke og dø, mange av kreft.

- Flere hundre tusen mennesker i denne regionen er blitt utsatt for giftig forurensing i et par tiår. Forurensningsnivået i luften, vannet og i maten er langt over tillatte grenseverdier, fremholder forskeren Alfredo Mazza som står bak en rapport som er publisert i det anerkjente britiske krefttidsskriftet The Lancet Oncology. (©NTB).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.