RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU vil ha tysk panteutsettelse

Sist oppdatert:
EU ber Tyskland utsette revideringen av pantedirektivet til januar. Det kan bety ytterligere trenering før det blir fart i det tyske salget for Tomra-sjef Erik Thorsen
EU-kommisjonen har skriftlig oppfordret den tyske regjeringen til å utsette behandlingen av et nytt pantedirektiv til 3. januar, melder nyhetsbyrået AFP.

Direktivet skulle egentlig vært behandlet i det tyske overhuset Bundesrat i september, men dette ble utsatt, noe som medførte at den generelle bokspanten ble innført 1. oktober på et tynnere juridisk og politisk grunnlag, noe som igjen har medført nye utsettelser når det gjelder automatbestillinger for Tomra.

EU understreker at dette ikke innebærer at man tar stilling til om det tyske pantekonseptet hindrer utenlandske konkurrenter. Dette spørsmålet skal behandles 21. oktober, etter en tre ukers utsettelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere