RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU vurderer reaksjoner på norsk tollendring

Oslo (NTB): Både Sverige og Danmark er lite glade for at Norge styrker tollvernet. EU-kommisjonen vurderer nå reaksjoner på beslutningen.

- Vi undersøker saken og samler for øyeblikket inn informasjon fra ulike myndigheter for å vurdere om det skal settes i verk tiltak, sier Roger Waite som er pressetalsmann for EUs landbrukskommissær i EU-kommisjonen.

Ifølge Nationen gjorde EU-kommisjonen det allerede tidligere i år klart at Norge kan bli møtt med motreaksjoner dersom importvernet for landbruksvarer blir skjerpet.

Både danskene og svenskene reagerer kraftig på tollendringen Norge har vedtatt og som trer i kraft 1. januar 2013..

- I EØS-avtalen har Norge forpliktet seg til å gå i retning av liberalisering av handel med landbruksprodukter. Målet er at det ikke skal være toll, og da må vi gå i den retningen. Norge går i motsatt retning, sier statssekretær Magnus Kindbom i det svenske Landbygdsdepartementet til avisen.

Danmarks handelsminister Pia Olsen Dyhr sier den norske regjeringens beslutning gir svært uheldige signaler til et Europa i økonomisk krise. Norge har kanskje juridisk rett til å gjøre endringene, men det er ikke det samme som moralsk rett eller at det er formålstjenlig å gjøre det, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere