RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Euro faller mot dollar og yen

Sist oppdatert:
Bedrede vekstutsikter i USA og Japan sender dollar og yen kraftig opp mot en meget svak euro, som preges av fortsatt nitriste utsikter i Europa
En euro har onsdag morgen falt under 1,08 dollar for første gang siden midten av april.

I juni kostet en euro 1,19 dollar, etter at et kraftig dollarfall gjorde at euroen i desember passerte dollaren i verdi.

Yen stiger også mot euro. En euro koster nå drøyt 125 yen, mot nesten 128 for ett døgn siden.

Yen-kursen er den sterkeste mot euro siden januar. I juni kostet en euro 140 yen.

Det er bedre vekstutsikter i USA og Japan, kombinert med fortsatt like nitriste utsikter i Europa, som bidrar til valutautviklingen.

Dollaren stiger dermed, til tross for mange observatørers langsiktige bekymring for amerikanske underskudd på handelsbalansen og statsbudsjettet.

På kortere sikt fokuseres det på nøkkeltall som Japans industriproduksjon, som økte med 0,5 prosent i juli, klart mer enn markedet ventet. I går kom den såkalte ISM-indeksen, som måler stemningen blant innkjøpssjefer - også den sterkere enn ventet.

Det er spenning knyttet til nye sysselsettingstall i USA fredag, og om disse vil vise at veksten i ledigheten også har stoppet opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere