RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Euro-svekkelse på tysk arbeidsløshet

Sist oppdatert:
Euroen har svekket seg det siste døgnet på frykt for økende arbeidsledighet i eurosonens viktigste økonomi. Les mer
Euroen har svekket seg på forventninger om at en rapport som offentliggjøres tirsdag vil vise at den tyske arbeidsledigheten stiger til nivåer man ikke har sett siden krigens dager.

Samtidig er det ventet gode makrotall fra USA, blant annet tall som viser at industriproduksjonen går meget bra. Dette melder Bloomberg News.

Den europeiske valutaen har falt nærmere tre prosent så langt i år på spekulasjon om at regiionens økonomiske vekst vil ligge bak veksten i USA, og kilder skal nå ha det til at den europeiske sentralbanken vil nedjustere sine vekstanslag for økonomien for 2005.

- Det er en økende nedsiderisiko for euroen. Vi får god og solid vekst fa USA og vi får ikke det fra europa, sier en australsk valutastrateg til Bloomberg News og forteller videre at han forventer at euroen faller til 1,28 US dollar i løpet av de neste få ukene.

Mot dollaren falt euroen til 1,3196 USDEUR i morgentimene tirsdag, mens den ble handlet til 1,3227 i New York mandag kveld norsk tid.

Det er ventet at arbeidsledigheten i tyskland vil stige til 4,79 millioner. Dermed er arbeidsløsheten notert til 11,6 prosent fra 11,4 prosent i siste måling. Tallene kommer klokken 09.55 i Berlin.

Mot euroen noteres til 8,2192 mot norske kroner i morgentimene tirsdag, mens dollaren noteres til 6,2240 USDNOK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere