RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europa feiret det nye året

Berlin (NTB-DPA-AFP): Nyttårstalene var fylt med advarsler om et vanskelig 2009. Men ved inngangen til det nye året var europeere flest mest opptatt av å feire.

Rundt en million mennesker trosset vinterkulda i Berlin og samlet seg ved landemerket Brandenburger Tor for å feire. I år var det 20. gang innbyggerne i Tysklands hovedstad markerte nyttår etter at Berlinmuren falt og den delte byen igjen ble én.

I London fant om lag 700.000 mennesker veien til sentrum, mens over en halv million hadde samlet seg på Paris' hovedgate Champs-Élysées en time før midnatt.

To 18 år gamle studenter solgte kyss for én euro per stykk, omgitt av feststemte slovaker med hatter og fargerike parykker.

Tsjekkia overtok formmannskapet i EU ved årsskiftet, og overtok dermed stafettpinnen fra Frankrike. At tsjekkerne nå får oppgaven med å lede unionen, ble markert i hovedstaden Praha nyttårsaften. En gigantisk pendel på en høyde over byen ble opplyst med EU-fargene gult og blått. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere