EU-president president Charles Michel og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen gratulerer Emmanuel Macron med gjenvalg i Frankrike.

- Kan regne med Frankrike

Kan regne m– I disse urolige tider trenger vi et sterkt Europa og et Frankrike som er fullt forpliktet til en mer suveren og strategisk europeisk union, tvitret Michel da det foreløpige valgresultatet ble klart søndag kveld.

Også Ursula von der Leyen gleder seg over det franske valgresultatet.

– Vi kan regne med Frankrike i fem år til. Jeg er glad for å kunne fortsette vårt utmerkede samarbeid, skriver hun på Twitter.

Storbritannias statsminister Boris Johnson har sendt sine gratulasjoner til Frankrikes president Emmanuel Macron.

– Frankrike er en av våre næreste og viktigste allierte. Jeg ser fram til å fortsette samarbeidet om problemstillingene som betyr mest for våre to land og for verden, skriver Johnson på Twitter.

Støre gratuelerer

– Frankrike valgte det liberale demokratiet fremfor ytre høyre. Viktige oppgaver venter; samle franskmenn og ta nye modige valg for klima. Tettere samarbeid i Europa og samling mot autoritære krefter og krig. Og nye muligheter mellom Norge og Frankrike, skriver Støre (Ap) på Twitter søndag kveld.

Les også: Le Pen-støttespiller: - Norge er et veldig godt eksempel

Foreløpige resultater viser at sittende president Emmanuel Macron vinner presidentvalget med 58,2 prosent mot utfordrer Marine Le Pens 41,8 prosent.

Le Pen har erkjent valgnederlaget.

Les mer: Erkjenner hun neder­laget: - Fordi hun må opp på hesten igjen med en gang