RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europa tar fusjonsbølgen

Sist oppdatert:
Ikke siden 2000 har det vært flere fusjoner og oppkjøp i Europa enn i fjor. Og det ligger an til enda større vekst i år
Fusjonsaktivitetene i Europa økte med 37 prosent i fjor, viser en undersøkelse fra Thomson Financial. Totalt endte volumet på 963 milliarder euro i fjor, det største siden rekordåret 2004. Takket være stadig flere oppkjøp over landegrensene, melder Wall Street Journal.

Volumet var enda større i USA, hvor det ble foretatt fusjoner og oppkjøp for 1400 milliarder dollar i fjor.

Men det stopper ikke der. Tony Burgess, sjef for europeiske fusjoner og oppkjøp i Deutsche Bank tror det kommer til å øke kraftig. I fjor var det to avtaler verdsatt til over 25 milliader dollar, telegiganten O2 og det spanske energiselskapet Endesa. I år kan det bli over seks. Han tror finanssektoren, legemiddel- og telekomsektoren blir de bransjene med størst aktivitet i år.

Ifølge nyhetsbyrået Direkt er det økt kontantstrøm, delvis på grunn av lavere renter, som er årsaken til økt oppkjøps- og fusjonsaktivitet. Flere aktører er villig til å betale godt for fremtidige gevinster.

Også det norske markedet vil bli preget av en fusjonsbølge i år. Flere aktører i aksjemarkedet tror på et oppkjøps- og fusjonsfokus i år.

- Mens 2005 har vært et år preget av kapitalinnhenting, føler jeg meg trygg på at fokus i 2006 vil være på oppkjøp og fusjoner, sa administrerende direktør Anders Onarheim i meglerhuset Carnegie i romjulen.

Ifølge ham er det mindre behov for bedriftene å hente penger, og mer fokus på hvordan de skal settes i bruk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere