RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europabevegelsen slanker organisasjonen

Oslo (NTB): Europabevegelsen kutter i organisasjonen og avvikler fylkesnivået. - Vi vil være en mer aktivitetsbasert bevegelse, sier fungerende leder Nikolai Astrup.

- Vi moderniserer organisasjonsstrukturen og går fra tre til to ledd. Istedenfor å ha en partistruktur med fylkeslag og lokallag, som er byråkratisk og lite framtidsrettet for en kunnskapsbank som det Europabevegelsen skal være, vil vi ha et sentralstyre og ulike europalag, sier fungerende leder i Europabevegelsen, Nicolai Astrup til Nationen.

Forslaget er en del av organisasjonsstrategien Europabevegelsen har jobbet med det siste året. Fra før er det kjent at de toner ned EU-standpunktet og kommer til å konsentrere seg om kunnskapsformidling om EUs utvikling og Norges forhold til EU. Astrup sier strategien tar høyde for tilstanden for spørsmålet om norsk EU-medlemskap i dag, samtidig som det tar hensyn til at Europabevegelsen fra 2013 mistet den største økonomiske støttespilleren, NHO. Denne støtten utgjorde nær en firedel av Europabevegelsens budsjett for 2012.

- Det betyr at vi må tenke nytt om hvordan vi organiserer oss og hvordan vi finansierer virksomheten, sier Astrup som gikk inn som en av to fungerende ledere i bevegelsen etter at Paal Frisvold brått trakk seg i februar.

I en meningsmåling Sentio gjorde for Nationen og Klassekampen i april svarte 20,2 prosent av de spurte at de var positive til norsk medlemskap i EU. Nesten 70 prosent sa nei til EU. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere