*Nettavisen* Nyheter.

Europas beste muséer

Få med deg litt kultur i sommer. Her er de beste museene Europa har å tilby.

07.07.08 16:28

(YEYE): Europa rommer noen av verdens flotteste museer. Hvilket passer deg?

Museum of London
Dette er verdens største museum når det gjelder urbanhistorie. Det fins over 1,1 millioner utstilte objekter. Denne sommeren kan du se Londons historie og the Great Fire of London 1666. Reis med hele familien og opplev historiefortellinger og interessante rundvisninger.
Mer informasjon her

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp

Louvre
Det franske museum er kanskje mest kjent for det verdensberømte portrettet Mona Lisa. Men har du ennå ikke sett det er det på tide å ta turen til Paris. Se de utroligste malerier, opplev historie fra Egypt, Hellas, Roma og nyt fantastisk Islamsk kunst. Liker du kunsten her, tilbyr Louvre egne klasser hvor du og andre kan lære om forskjellige kunstepoker.
Mer informasjon her

Das Deutsche Museum
Med over 28,000 utstilte objekter er dette tyske museum i München verdenskjent. Hvert år kommer over 1, 5 millioner mennesker på besøk for å se verdens største naturvitenskapelige og tekniske museum. Opplev en verden av flymaskiner, energi, kommunikasjon og naturvitenskap. Det er her du virkelig får se hvordan hele verden ble bygget opp.
Mer informasjon her

Nationalmuseet
Midt i sentrum av København ligger det danske nasjonalmuseum. Her kan du lære om den danske historien og hvorfor Grønland er dansk. København er en fantastisk by, så hvorfor ikke stikke innom dette museet og bli mer kjent med historien til våre landsmenn i Norden? Se og lær om den danske middelalderen, renessansen og kongelig gullmedaljer.
Mer informasjon her

Klikk på bildet for å forstørre.

Colosseum
Hovedstaden i Italia har en av verdens utroligste byggverk. Colosseum ble bygget 80 e. Kr og ble brukt til å vise gladiator- og dyrekamper. Med plass til over 50.000 tilskuere er dette et mesterverk fra historiens tid. Finn veien til hjertet av Roma og nyt en fantastisk rundtur i et av nåtidens få underverker.
Mer informasjon her

The State Hermitage Museum
En av Russlands vakreste byer St. Petersburg kan tilby et fabelaktig museum. Vesteuropeisk kunst, kultur fra antikkens tid, russisk kultur, Menshikov palasset er bare noen få av de seksjonene du kan finne i dette store museum. Kun etasjen med vesteuropeisk kunst inkluderer over 400, 000 objekter og østeuropeisk og sibirsk funn har over 500,000 objekter. Liker du lange dager på museum, da må du tar reisen til St. Petersburg og ikke gå glipp av minner for livet.
Mer informasjon her

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.