Gå til sidens hovedinnhold

Europas billigste ferieland

Vil du ha mest igjen for pengene på ferie, bør du dra til ett av disse landene.

HTML EMBED

Det er mange faktorer som avgjør om en ferie blir billig eller ikke, deriblant når og hvordan du reiser. Et knalltilbud på flybilletter kan for eksempel lokke deg til et sted der overnattingsprisene er skyhøye akkurat da. Og ferievaner som inkluderer hyppige drosjeturer, to–tre restaurantbesøk daglig og et par glass god hvitvin til hver solnedgang, koster fort noen kroner, uansett.

Hvor du reiser, er likevel det mest avgjørende, og et generelt lavt prisnivå på feriedestinasjonen vil uansett ha en positiv innvirkning på sluttregningen, så lenge det er mulig å komme seg dit og hjem igjen uten alt for mye styr.

Med stadig flere lavprisruter til nye hjørner av Europa, og greie tog- og bussforbindelser videre, er i dag det aller meste av kontinentet lett og rimelig tilgjengelig. Vi har derfor, ved hjelp av blant annet ferieindeksen til det svenske vekslingsbyrået X-Changes, hotellprisindeksen til hotels.com og levekostnadsundersøkelsen fra Eurostat, samt informasjon om billige direkteruter, kommet fram til denne listen over Europas billigste ferieland.

Ikke overraskende er det fremdeles i de østlige deler av Europa du får mest for feriepengene. Noen steder er dette med god grunn, men infrastruktur og standard er mange steder under kraftig utvikling, og landene nedenfor byr uansett på mye vakker natur, spennende kultur, gjestfrihet og overraskelser du ikke vil oppleve på mer etablerte feriemål.

Albania

Albania har forandret seg mye siden kommunistregimet falt, men du finner du fortsatt urørte strender langs Det joniske havet. Du kan besøke klassiske steder som landsbyen Berat og dramatiske slott oppe i fjellene – alt til en billig penge.

Billigtips til Albania

Hovedstaden Tirana er liten og lett å shoppe i. Ikke minst om du er glad i sko, er dette stedet å handle. Varene kommer stort sett fra Italia, og få steder er det billigere enn her.

Kom deg til Albania

Det går ingen direkteruter til Tirana fra Norge, men du kan fly til Korfu med Norwegian og ta båt over til Saranda i Albania. Apollo og Star Tour har charter til Korfu.
Turistinformasjon

Bulgaria

Milelange strender ved Svartehavet, rideturer i urørt natur og Sofias vakre parker er bare noe av det som har gjort til Bulgaria til en turistmagnet de siste årene.

Billigtips til Bulgaria

Bulgaria har et effektivt og billig kollektivtransportnettverk, som gjør at du lett kan komme deg rundt i landet. Prisene sammenlagt på mat, drikke, klær og sko er også billigst i Europa.

Kom deg til Bulgaria

Norwegian flyr til de populære kystbyene Varna og Burgas. Star Tour, Apollo og Ving tilbyr pakkereiser hit.
Turistinformasjon

Litauen

Litauens hovedstad Vilnius regnes som Europas fineste barokkby. I nord ligger hvite sanddyner som gjemmer små ravskatter.

Billigtips til Litauen

Litauen har svært billige og gode spatilbud. Nabolandene Latvia og Estland er også blant Europas billigste, og en baltisk rundreise kan anbefales.

Kom deg til Litauen

Norwegian, SAS, Wizzair og Ryanair har ruter til Vilnius og Kaunas, og ofte kan du få billetter ned i et par hundrelapper.
Turistinformasjon

Makedonia

Nederlenderne var tidlig ute, og er de eneste som i dag har tilbud om charterturer til Den tidligere jugoslaviske republikken Makedonia, som nå venter på å bli oppdaget av resten av Vest-Europa. Det gjestfrie landet har vakre strender, gode vindistrikter og skinnende perler, ikke minst ved den idylliske Ohrid-sjøen som landet deler med Albania.

Billigtips til Makedonia

Landet er billigst i Europa når det kommer til mat og drikke. Hotellprisene er også svært lave, og du kan nærmest boltre deg i luksus for et par hundrelapper dagen.

Kom deg til Makedonia

Det går ingen direktefly hit fra Norge, men du kan for eksempel fly med Ryanair til greske Thessaloniki, som ligger like ved grensen
Turistinformasjon

Polen

Mange nordmenn har oppdaget Krakow, og til dels Gdansk, men Polen har mye mer å by på. Lange strender i nord, dramatisk historie, vakre innsjøer i dype skoger, teutoniske festninger, østlige kirkekupler og høye fjell.

Billigtips til Polen

Warszawa er eneste europeiske by der et femstjerners hotellrom i snitt koster under 1000 kroner natta, i følge hotellprisindeksen fra hotels.com.

Kom deg til Polen

Wizzair, Norwegian og SAS har alle direkteruter til flere store polske byer.
Turistinformasjon

HTML EMBED

Romania

Romania er mer enn falne diktatorer og falske vampyrer. Vandreturer i de transilvanske alper, fugletitting i Donaudeltaet og oppdagelsesferd i byen som engang gikk under navnet «Balkans Paris», nemlig Bukarest, er bare en liten del av det hele.

Billigtips til Romania

Å leie bil i Romania er spesielt billig, og prisnivået ligger generelt lavt.

Kom deg til Romania

Det går ingen direkteruter til Romania for tiden, men du kan fly billig til Varna i Bulgaria med Norwegian og reise inn i Romania derfra. Budapest er heller ikke så langt fra grensen.
Turistinformasjon

Serbia

Fjellene Zlatibor og Kopaonik tilbyr gode skimuligheter om vinteren og flotte vandreturer om sommeren. Byen Novi Sad er vertskap til Sørøst-Europas største festival, Exit Festival og hovedstaden Beograd syder av liv.

Billigtips til Serbia

Mat, drikke og shopping er svært billig i Serbia.

Kom deg til Serbia

Norwegian flyr direkte til Beograd fra Gardermoen to ganger i uka.
Turistinformasjon

Ungarn

Ungarn ligger midt i Europas hjerte. Vindistriktet Tokaj er i skuddet for tiden, og maten, historien og landskapet er flere gode grunner til å ta turen hit. Balatonsjøen er ypperlig for bading, golf, spa og sykleturer, eller hva med en ungarsk rodeo?

Billitgtips til Ungarn

Hostelworld Travel plukket ut Budapest som én av Europas ni beste partybyer med sin billige alkohol, sine kule barer og hosteller som på alle måter er tilrettelagt for fest.

Kom deg til Ungarn

Norwegian og Ryanair flyr til Budapest.
Turistinformasjon

Europas billigste ...

5 billige ferieopphold

I disse fem landene får du billigst ferieopphold, ifølge ferieprisindeksen til X-change:

1. Serbia
2. Ungarn
3. Polen
4. Litauen
5. Romania

5 billige levekostnadsland

Dette er de billigste landene å kjøpe mat, drikke, alkohol, tobakk, klær og sko, ifølge Eurostats levekostnadsundersøkelse:

1. Makedonia
2. Albania
3. Bulgaria
4. Serbia
5. Bosnia-Herzegovina

5 billige hotellbyer

Disse fem landene har Europas laveste hotellpriser, ifølge hotels.com:

1. Litauen
2. Latvia
3. Bulgaria
4. Estland
5. Slovakia

5 billige hovedsteder

Europas fem billigste hotellhovedsteder, ifølge hotellprisindeksen til hotels.com:

1. Vilnius
2. Riga
3. Tallinn
4. Praha
5. Berlin

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget