Gå til sidens hovedinnhold

Europas største isdisk

I tillegg til å kunne skryte av hele 80 sorter iskrem, kan Remi Goulignac friste med franske spesialiteter. Og han er allerede på fornavn med kundene.

Lilleaker: - Det å åpne et håndverksbakeri har vært en drøm jeg har hatt lenge. Høyden under taket og den fantastiske beliggenheten gjør dette til et drømmelokale, sier Remi Goulignac, gründeren bak nyåpnede United Bakeries på CC Vest.
Idéen bak bakeriet er at veien fra produksjon til forbruker skal være kortest mulig. Alt bakverk lages i overetasjen og brødene heves i opptil 18 timer før de stekes i stenovnen og sendes ned til kassen ved hjelp av et transportbånd.
- Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så bra. Vi har hatt en pangstart, smiler han.
Det er snart en uke siden den franske ambassadøren, Chantal Poiret, foretok den offisielle åpningen av bakeriet. Siden den gang har United Bakeries fått stor omtale i både Dagens Næringsliv og på God morgen, Norge!

God service


- Jeg kjenner igjen nesten alle kundene. For meg er det viktig å gi dem god og personlig service, fremfor å ha mange kunder.
Derfor har Goulignac bevisst satset på få bord.
- Dette er et bakeri, ikke noen kafé. Er man heldig får man bord, smiler han.
- Var det behov for et slikt bakeri på CC Vest?

- Jeg tror det har vært behov for et håndverksbakeri i området. I hvert fall ser det sånn ut. Men vi vil ikke konkurrere med noen - vi lever vårt eget liv.
Goulignac røper også at de ønsker å komme med et lite budskap til sine kunder. Derfor har de stilt ut museumgjenstander som en del av interiøret.
- Disse skal etter planen skiftes ut et par ganger i året.

12,5 l is i året


- Visste du at nordmenn spiser 12,5 liter is i året? Det er bare finnene som spise mer is enn oss i Europa, forteller Goulignac, som selv spiser is hver dag.
- Derfor har vi satset stort på is. Vi har en ti meter lang isdisk som rommer 80 ulike sorter. Dette er Europas største, sier han stolt og viser frem det brede utvalget.
I helgen solgte bakeriet nesten 2000 liter is.
- Diamantisen, som er laget av karamelliserte mandler, er veldig populær. Sjokokokosmakron-isen går det også mye av. Vi selger også paprika- og tomatis. De passer utmerket som mellomretter, forklarer han, og oppsummerer det hele med:
- Is er in!
Og går alt etter planen kan kundene nyte iskremen ute til sommeren.
- Vi skal søke om lov til å ha uteservering. Selv om vi ligger inntil en parkeringsplass skal vi nok klare å gjøre det hyggelig ute også, smiler han.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn