RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Europas største homofestival til Oslo

Skal arrangere Europride i 2014.

Årsmøtet i European Pride Organizers Association i Brussel, bestemte onsdag ettermiddag at Oslo skal arrangere Europride i 2014.

- Europride 2014 skal bli det største homoarrangementet i Norges historie. Det vil bety mye for hver enkelt som deltar og som en markering av hvor vi står i arbeidet for lesbiske, homofile, bifile og transpersoners rettigheter i Norge i 2014, sier styreleder i Oslo Pride AS, Helle Christin Nyhus, i en pressemelding.

- Frihet for alle
Oslo Pride AS står bak Skeive dager, og hadde søkt om å få arrangere Europride i 2014, samme år som Norge feirer 200-årsjubileum for Grunnloven.

Europride er Europas største homoarrangement, og det vil være andre gang Oslo har ansvar for dette arrangementet. Forrige gang var i 2005, da over 100.000 personer fulgte homoparaden gjennom Oslo sentrum.

- Ved å legge Europride til Oslo nettopp i 2014, har EPOA bidratt til å løfte vårt perspektiv inn i et jubileum som først og fremst handler om frihet for alle. Samtidig er vi stolte av og vil vise fram et land hvor lesbiske, homofile, bifile og transpersoner tross alt kan leve som fullverdige borger, sier Nyhuus.

Oslo konkurrerte med Aten om å få arrangere Europride.

I ti dager til ende
Europride i 2014 vil foregå i ti dager en gang mellom midten av juni og midten av juli.

Arrangementet har en økonomisk ramme på 5,5 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere