RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SOL OG SOMMER: I Europas storbyer kan du både shoppe og slappe av på en strand.
SOL OG SOMMER: I Europas storbyer kan du både shoppe og slappe av på en strand. Foto: Shutterstock

Europas usannsynlige badebyer

Sist oppdatert:
Kombiner storbyferien med sol og bad.

(SIDE2:) Trodde du at storbyferie bare var sene kvelder på restauranter og barer, dager med lange spaserturer med tilhørende fotografering av attraksjoner og severdigheter? Da må du tro om igjen. Stadig flere byer i Europa jobber hardt for å lage mer attraktive badestrender til stor glede både for byens egne innbyggere og ikke minst tilreisende turister.

Vi må vel være så ærlige at vår verdensdel ikke kan skilte med fantastiske badeområder som for eksempel Los Angeles med sin Venice Beach, Honolulu med Waikiki Beach og Rio de Janeiro med både Ipanema Beach og Copacabana Beach. Det nærmeste Europa kan komme dette er nok stranden i Barcelona. Og alle som har vært i Barcelona en solfylt dag, vet hvor herlig det er å kunne nyte strandlivets gleder nær sagt i sentrum av byen.

Få gratis reiseguide om Barcelona her.
Få gratis reiseguide om Rio de Janeiro her.

5 utvalgte badebyer i Europa
Hvis vi ser bort fra Barcelona er det 5 byer som peker seg ut som spesielt attraktive hvis vi inkluderer muligheten for å slikke sol og bade i kombinasjon med alle storbyens gleder og fristelser.

1. Amsterdam
Det var kanskje ikke dette man skulle tro, men i Amsterdam har man med håndkraft laget to flotte strender. Vi tenker naturligvis på Strand West og Amsterdam Plage. Sistnevnte ligger kun noen minutters gange fra Sentralbanestasjonen i sentrum og er en virkelig bystrand. Offisiell åpning er normalt fra medio juni til medio september. Skal du imidlertid være i Amsterdam noen dager og solen skinner kan du ta den korte turen til Bloemendaal, hvor du finner en ekte strand.

Få gratis reiseguide om Amsterdam her.

2. Paris
Ja, vi elsker Paris og byen blir ikke mindre attraktiv når myndighetene har skjønt at Seinen er ypperlig for et strandområde. Ikke minst innbyggerne selv elsker strandområdet som strekker seg mellom Jardin des Tuileries og Ile St. Louis. Her er ofte musikk, piknik og alt som hører med. Åpent fra medio juni.

Få gratis reiseguide om Paris her.
Se fotogalleri om Paris hos Reiseplaneten.

3. Dublin
Ja, du leste riktig. Stranden ved Docklands i Dublin åpnet i 2008 og det til mye festivitas. Her blir det arrangert konserter og events, og det er laget ordentlig med fasiliteter. Egne garderober for klesskifte, mat, minigolf, strandvolleyball og mye mer. Er du heldig med været, får du en positiv overraskelse. Les mer om Docklands i Dublin på deres nettside.

Få gratis reiseguide om Dublin her.

4. København
Herlige dansker kaller sin 2,5 kilometer lange bystrand for Copencabana, eller mer riktig Copencabana Havnebadet, ved Havneholmen og Fisketorget. Etter mye arbeid for å rense vannet i havneområdet byr nå København på gode bademuligheter. Her er også bassenger for store og små. Du har dessuten flere andre bademuligheter i nærheten av byen, slik at turister i København må huske badeklærne i sommersesongen.

Få gratis reiseguide om København her.
Se videofilmer og fotogalleri og mye mer om København hos Reiseplaneten.

5. Brussel
Nordvest for sentrum, ved Quai des Peniches finner du Bruxelles les Bains med alle sine fasiliteter. Det er muligheter for litt mat og drikke og trimentusiaster kan bruke klatrevegger, spille strandfotball eller volleyball. Les mer om Bruxelles les Bains på deres nettside.

Få gratis reiseguide om Brussel her.
Ta reisequiz om alle ovennevnte byer hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguider til flere destinasjoner her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere