RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europas vakreste togturer

(Wikimedia Commons)
Sist oppdatert:
Til å være et så lite kontinent byr Europa på usedvanlig mange vakre togturer. Her er syv av de aller flotteste.

Gi oss dine beste TOG-TIPS

Glacier Express

Dette er kjent som «verdens tregeste ekspresstog», men desto mer tid til å nyte det sveitsiske alpelandskapet fra St.Moritz til Zermatt. Blant annet byr turen på flott utsikt til Matterhorn, og i løpet av syv og en halv time krysser du 291 broer og kjører gjennom 91 tunneler.
www.glacierexpress.ch

The Settle-Carlisle Line

Denne knappe 116 kilometer lange toglinjen ble bygget i 1870-åra, og regnes som Englands vakreste. I to og en halv time vugges du gjennom pastorale Yorkshire og over den imponerende viadukten i Ribblehead.
www.carlberry.co.uk

Bergensbanen

Togturen mellom Bergen og Oslo er imponerende uansett årstid. Når du ankommer Myrdal anbefaler vi også en avstikker med Flåmsbana, som har sin endestasjon ved den vakre Aurlandsfjorden.
www.nsb.no

Venezia Simplon Orient Express

Orientekspressen, kjent blant annet fra Agatha Christies roman, har hatt mange ulike ruter mellom øst og vest. Denne versjonen – der vognene er innredet i luksuriøs 1930-talls stil – går mellom London og Venezia og gir deg følelsen av hva togreiser en gang var.
www.orient-express.com

FÅ REISER & FERIE RETT HJEM!

Raumabanen

Vi er ikke mindre patriotiske enn at vi inkluderer enda en norsk togreise på lista. Raumabanens 114 kilometer strekker seg fra Dombås og ender i Åndalsnes ved Romsdalsfjorden. Turen byr på fantastisk utsikt over Norges ville og vakre natur, og passerer blant annet Trollstigen og Trollveggen.
www.raumabanen.com

The Transylvanian

Togselskapet Danube Express kaller seg «hotell på jul» og tilbyr en rekke ruter gjennom Øst- og Sentral-Europa. Vi anbefaler spesielt turen fra Istanbul, gjennom Bulgaria og Romania, opp til Budapest – en eventyrlig reise på så mange vis.
www.danube-express.com

El Transcantábrico

Dette luksuriøse ferietoget langs Spanias nordkyst bruker hele åtte dager på turen, noe som gir god tid til å utforske byer som San Sebastian, Bilbao og Santiago de Compostella underveis. Det legges stor vekt på det gastronomiske så du kan nyte fantastisk mat sammen med utsikten.
www.transcantabrico.feve.es

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere