RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europeere tok farvel med 2009

London (NTB-AP): Tusener trosset kulda i London for å ta farvel med et vanskelig år og ønske 2010 velkommen. I Paris var lysdekorasjonene på Eiffeltårnet spesialdesignet for å spare energi og skåne miljøet.

Mange londonere samlet seg ved Themsen for å se fyrverkeri som ble skutt opp fra pariserhjulet London Eye.

-2009 var som sjokkterapi, som virkelig får folk til å forandre seg fordi de opplever noe fælt, sa Conrad Jordaan (35) idet han røykte en sigarett ved en utendørskafé.

På grunn av tidsforskjellen gikk pariserne inn i det nye året én time før Big Ben slo tolv i London. Stemningen lot til å være god på hovedgata Champs-Élysées, hvor feststemte franskmenn spratt champagneflasker og kysset hverandre på kinnene.

Eiffeltårnet, som fyller 120 år i 2010, var dekket med hundrevis av fargede lyspærer. Lysene er blitt markedsført som mer miljøvennlig enn tidligere dekorasjoner, fordi de bruker mindre strøm.

- Året som tar slutt har vært vanskelig for alle. Intet kontinent, intet land og ingen del av samfunnet er blitt spart, sa president Nicolas Sarkozy i sin nyttårstale. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere