RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europeisk krigsspill-oppgjør

Sist oppdatert:
Belgieren Niek Vanderispaillie (31) reiste fra Brugge til Bergen i ens ærend for å delta i en Warhammer konkurranse.

I går ble den første av tre årlige Warhammer konkurranser arrangert i spillbutikken Here Be Games i Jonsvollgaten i Bergen. Miniatyrspillet er i stadig vekst i popularitet. For helgens Warhammer 40 000-konkurranse reiste Niek Vanderispaillie de drøyt 1030 kilometerne for å utkjempe kriger på brett mot andre miniatyrspillentusiaster.

- Står det skrevet på pannen min at jeg er fra Belgia? Spør Vanderispaillie og smiler bredt.

Han har tydeligvis fått spørsmålet flere ganger i løpet av helgens turnering.

- Miniatyrspill er en lidenskap jeg har. Da jeg på en nettside fikk vite at det skulle være en stor Warhammer turnering i Bergen var jeg ikke i tvil om at jeg hadde lyst å komme opp her og spille. Jeg kom i ens ærend for å delta, simpelthen fordi jeg elsker dette, sier 31-åringen.

Fri og frank
Vanderispaillie er fri og frank, noe som helt klart gjorde det lettere å dra utenlands for å spille. Han tør ikke tenke på hvilke reaksjoner han kunne støtt på hvis han eksempelvis måtte forsvart reisestuntet sitt overfor en samlivspartner.

- Så lenge jeg er singel går det greit. Som jeg har sagt er dette en lidenskap, men jeg ser samtidig at jeg kunne fått litt pepper for å reise til Bergen bare for å delta i denne turneringen, forklarer Vanderispaillie, som legger til:

- Hadde jeg hatt en samboer kunne hun vel ikke nektet meg uansett, eller?

Har spilt dårlig
Selv om 31-åringen siden fredag har rukket å skaffe seg en hel del nye venner, var det likevel noe å utsette på gjestfriheten på spillebordene.

- Jeg har tapt de to foregående kampene, så det har ikke gått så bra. Jeg ligger dårlig an i denne kampen også, men jeg håper å snu det, sier belgieren.

Sosialt arrangement
Miniatyrspill går kort og greit ut på å designe sin egen miniatyr hær. Du velger selv hva armeen skal bestå av. Det er så om å gjøre å finne en strategi for å beseire motstanderen. Under helgens konkurranse med 43 deltakere deles det ut fire premier: beste designet hær, beste sportsånd, beste spiller og beste quizdeltaker. Å vinne kommer i andre rekke hevder Vanderispaillie.

- Vi er her primært for det sosiale. Det morsomste med hele opplegget er å designe armeen. Selv om det ikke har gått så bra når jeg har spilt er det kjempemoro. Ikke minst har jeg møtt på masse hyggelige folk, sier Vanderispaillie og smiler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere