RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europeisk nettannonsering øker kraftig

Sist oppdatert:
Europeisk nettannonsering kommer til å vokse kraftig i år. Når 2003 er slutt, har annonsørene lagt igjen mer enn syv milliarder kroner på vesteuropeiske nettsteder.

Konsulentselskapet PriceWaterhouse Coopers har gjennomgått nettannonsemarkedet i seks europeiske markeder, Storbritannia, Frankrike, Italia, Tyskland, Spania og Nederland.

Analysen viser at det for alvor har blitt fart i nettannonsemarkedet. I år kommer markedet til å ende med en vekst på ti prosent, og annonsørene vil ha lagt igjen mer enn syv milliarder kroner på vesteuropeiske nettsteder.

Ifølge kilder i PriceWaterhouse Coopers ligger en stor del av forklaringen i at bransjen radikalt har forandret inntektsmodell, blant annet i den utbredte anvendelsen av de største søkemotorene på nettet, melder IDG.se. Kjøpesterke forlag betaler gode penger for å havne øverst i de søkene folk foretar.

En annen viktig faktor er at antall nettbrukere i disse seks markedene har økt dramatisk i løpet av de siste årene, noe som henger sammen med den økende etterspørselen etter bredbåndstilkobling.

PriceWaterhouse Coopers tror bedrifter i de nevnte vesteuropeiske landene kommer til å bruke rundt 11 milliarder kroner på nettannonsering i løpet av 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere