RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europeiske forbrukere fortsatt tilbakeholdne

Sist oppdatert:
Både konsumenter og næringsdrivende hadde omtrent den samme troen på ØMUs økonomiske utvikling i mars som i februar. Målingen tar imidlertid ikke høyde for Madrid-bombene
Tall publisert av Eu-kommisjonen onsdag viser at konsumentens tro på utvikling i euroområdet er lite endret fra februar til mars. Indeksen som utarbeides månedlig av EU-kommisjonen forble uendret på -14. Tallene er imidlertid i hovedsak innsamlet før terrorbombene i Madrid, som kan ha hatt en negativ effekt på utviklingen.

Heller ikke de næringsdrivende har endret holdning i mars til den økonomiske situasjonen, og indeksen lå uendret på minus 7.

Bakgrunnen for de negative tallene for brukernes vurdering av forholdene er fortsatt høy arbeidsledighet i euroområdet og de generelle økonomiske utsiktene. Dette har ført til at de europeiske husholdninger fortsatt er tilbakeholdne i sitt forbruk.

Det gjenspeiles i inflasjonstallene publisert i formiddag som viser en uendret inflasjonsrate på 1,6 prosent, som er under ØMUs mål på 2 prosent årlig. Dette har ført til økte spekulasjoner om en nytt rentekutt fra den europeiske sentralbanken de siste par månedene. Sentralbanken avholder et rentemøte i morgen, men det er ikke ventet kutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere