RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europeiske forvaltere positive til amerikanske aksjer

Sist oppdatert:
Analyseselskapet Morningstar har spurt europeiske fondsforvaltere hva de mener om dollaren og det amerikanske aksjemarkedet. Se hva de svarte
Analyseselskapet Morningstar har foretatt en rundspørring blant internasjonale fondsforvaltere. I undersøkelsen denne måneden har 48 forvaltere deltatt, og blant dem to norske. Resultatene ble innhentet mellom 15. og 22. november, skriver Morningstar i en pressemelding.

I undersøkelsen sier 72 prosent av forvalterne som deltok i undersøkelsen mener at en investering i det amerikanske aksjemarkedet vil være lønnsom på 12 måneders sikt – målt i dollar. Med tre års perspektiv mener 79 prosent av forvalterne at en slik investering vil være lønnsom.

De aller fleste, hele 84 prosent, mener at det er de store selskapene i USA som er mest interessante fremfor mindre selskap.

Hele 84 prosent av forvalterne mener også at dollaren vil fortsette sin svekkelse målt i euro de neste 12 månedene. Men over en tre-årsperiode er det ikke så unison enighet. 51 prosent mener at dollaren vil være lavere om tre år enn i dag, mens 49 prosent mener dollaren vil være høyere etter samme tidsrom.

På spørsmål om hva som er det viktigste å tenke på hva gjelder investeringer i det amerikanske markedet svarer flest respondenter, med 31 prosent, at valutasikring er det viktigste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere