RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europeiske kvinnelige surfere henger etter

Sist oppdatert:
Med unntak av i Sverige, er det langt igjen til amerikanske tilstander når det gjelder kvinners bruk av nettet.

I Norge er det åtte prosentpoengs forskjell på kvinner og menn - i mennenes favør. Det viser den nyeste Intertrack-undersøkelsen til TNS Gallup.

Andelen stemmer overens med utviklingen i resten av Europa:

Ferske Nielsen-NetRatings tall viser at det vil ta lang tid før europeiske kvinner kommer til å ta igjen menn når det gjelder Internett-bruk.

I mai 2003 var 42 prosent av de europeiske nettsurferne som Nielsen måler gjennom sine nettpaneler kvinner. I fjor på samme tid var andelen 41 prosent, så det går svært sakte fremover.

Sammenligner man alle de svært ulike europeiske landene med USA, er det stor forskjell. Blant amerikanerne er nemlig surfingen omtrent jevnt fordelt, med 51 prosent overvekt av kvinner.

I Europa er fordelingen mye mer ujevnt fordelt. I Italia finnes det under 40 prosent kvinnelige nettbrukere, noe som er en nedgang fra mai i fjor. I Sverige, som er kommet lengst i den europeiske likestillingssaken på nett, er andelen 47 prosent.

Til sammen 35 millioner europeiske damer er aktive på nettet. Fortsetter den samme trege utviklingen, vil vi ikke få amerikanske tilstander før i 2010, melder Nielsen-NetRatings i en pressemelding.

- Å få flere kvinner online, betyr noe. Fortsatt oppfattes Internett som et veldig mannsdominert medium, mener Tom Ewing som er markedsanalytiker i Nielsen/NetRatings.

Han mener at kvinner er mer komfortable med e-handel, shopping og nyttetjenester enn menn. Nettbransjen tilpasser og spesialiserer nettstedene i mye større grad når de vet at kvinner finnes i målgruppen, mener Ewing.

Ifølge en oversikt fra Nielsen-NetRatings er det helsetjenesten Netdoktor.se som topper statistikken blant svenske kvinner, mens Ellos.se og datingstjenesten Match.com også ligger høyt oppe. I tillegg er både offentlige tjenester som Skolverket.se og andre nytte-tjenester som utdanningstjenesten UMU.se høyt oppe på Topp 10-listen i Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere