RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eurosonens krisefond snart på plass

Brussel (NTB-Anne Marte Vestbakke): Det kommer nok verken hjelp til Hellas eller redningssøknad fra Spania på finansministermøtet i eurosonen mandag. Men valutasamarbeidet får endelig sitt 500 milliarder sterke krisefond.

Etter at siste hindring mot det permanente fondet ble fjernet i den tyske forfatningsdomstolen i september, møtes fondets styre til sitt konstituerende møte i Luxembourg mandag.

Dermed får den kriserammede eurosonen endelig på plass sin såkalte brannmur mot nye kriser, mens eurokrisen fortsatt går sin gang, og både marked og politiske ledere venter på en avgjørelse om hjelp til Hellas og Spania.

Men selv om de to landenes problemer utvilsomt kommer til å bli diskutert og analysert, er det heller ikke på mandagens euromøte i Luxembourg ventet noen endelige beslutninger, melder nyhetsbyrået AFP.

Grekerne har forhandlet med en troika bestående av EU, Det internasjonale pengefondet IMF og Den europeiske sentralbanken ESB i lang tid, men det foreligger fortsatt ingen enighet om en endelig sparepakke. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere