RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EUs budsjettforhandlinger har brutt sammen

Foto: ERIC FEFERBERG (Afp)
Sist oppdatert:
Frankrike og Tyskland tviler på at landene kommer til enighet.

Forhandlingene om EUs langtidsbudsjett for årene 2014 til 2020 har brutt sammen, erfarer det danske nyhetsbyrået Ritzau.

EUs 27 stats- og regjeringssjefer har ikke kommet til enighet om budsjettet og utsatte derfor fredag ettermiddag forhandlingene, ifølge byråets kilder.

Det var steile fronter før EU-lederne samlet seg til toppmøte om budsjettet.

Nå tas forhandlingene trolig opp igjen i februar.

EUs budsjetter er tunge affærer, og et sammenbrudd var ikke uventet i Brussel selv om flere hadde trodd EU-lederne ville sitte utover natten for å prøve å komme videre.

Flere av lederne har truet med veto mot budsjettet på forhånd.

Spesielt britenes David Cameron har vært kritisk og krevd et mye strammere budsjett. Camerons manglende kompromissvilje blir krast kritisert i Brussel. Men han har rett og slett ikke råd til å komme hjem uten et slanket budsjett.

- Vi må kutte ytterligere. Når vi må spare hjemme, må vi også spare i EU, var budskapet fra britenes statsminister før EU-lederne satte seg til forhandlingsbordet fredag.

Men det var flere ledere som ikke hadde råd til å gi seg i Brussel. Danmarks Helle Thorning-Schmidt har satt alt inn på å få en dansk rabatt fra EU-kontingenten på 1 milliard euro og lover veto om dette ikke innfris.

Det nye budsjettforslaget som ble lagt fram torsdag kveld, inneholdt ingen dansk rabatt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere