RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EUs forslag til laksetoll sendes i dag

Sist oppdatert:
EU vil i dag sende ut et forslag til tiltak som skal iverksettes mot norsk, chilensk og færøysk lakseeksport til USA
Ifølge Intrafish vil forslaget sendes ut til alle medlemslandene, i tillegg til at Norge og de to andre innklagede landene mottar forslaget.

Det er flere aktører som opplyser dette til Intrafish på fiskemessa i Brüssel i dag.

Forslaget skal opp til behandling i safeguard-komiteen onsdag i neste uke, hvor forslaget enten vil bli bifalt eller forkastet eller bearbeidet med et annet utkomme.

Direktør Fritz Harald Wenig i EU-kommisjonen bekrefter overfor Bergens Tidende i dag at straffetoll er et aktuelt virkemiddel mot norsk laks.

Han vil overfor avisen verken bekrefter eller avkrefter at EU vil innføre midlertidig toll inntil undersøkelsene av markedsforholdene er unnagjort.

- Vi har gjort undersøkelser og nådd visse foreløpige konklusjoner. Men vi foretar oss ingenting før vi har spurt medlemslandene til råds, sier han til Bergens Tidende.

Han er klar over at eventuelle tiltak vil være alvorlige for en av Norges største eksportnæringer, men viser samtidig til krisen i den irske og skotske oppdrettsnæringen.

- Vi har mange lignende saker å hente erfaring fra , men merimporten fra Norge bidro til tydelig fallende priser. Du får vente å se hva som kommer, sier han til BT. Han vil ikke kommentere om en straffetoll på 25 prosent er det forslaget til tiltak går ut på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere