RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EUs laksetollforslag foreligger

Sist oppdatert:
EUs forslag til straffetoll på norsk laks skal være på 400 euro pr. tonn, som utgjør omkring 12-13 prosent i forhold til dagens markedspris
Dette melder IntraFish og viser til opplysninger fra personer som har lest forslaget til safeguard measures mot norsk laks.

Forslaget lyder på en straffetoll på 400 euro (3.300 kroner) per tonn laks som eksporteres fra Norge til EU. Det utgjør 3,20 kroner per kilo eller 12-13 prosent etter dagens kurs, melder Intrafish.

Det er halvparten av hva kilder opplyste til Bergens Tidende i går, og som utløste et stort fall for de norske lakseaksjene.

Forslaget fra EU-kommisjonen skal opp til behandling i safeguard-komiteen onsdag i neste uke. Her vil det enten bli bifall, avvisning eller et annet resultat av behandlingen, melder Intrafish.

Utenriksdepartementet opplyste til iMarkedet i går at de er i dialog med EU og enkelt medlemsland med tanke på å forhindre innføring av straffetoll. Norge mener at en straffetoll er helt uberettighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere