Gå til sidens hovedinnhold

EUs toppmøte om budsjettet fortsetter

Brussel (NTB-DPA-Ritzau): Etter møter hele natten i Brussel la EU-president Herman Van Rompuy tidlig fredag morgen fram et forslag om et langtidsbudsjett på 960 milliarder euro.

Seks timer forsinket kunne EU-president Herman Van Rompuy erklære toppmøtet for åpnet, men forhandlingene gikk tregt i løpet av natten, med bilaterale møter og alliansebygging mellom de 27 EU-lederne inntil Van Rompuy innkalte til ny samling klokka 6.30.

Fredag morgen kunne en tjenestemann fortelle at EUs ledere var blitt enige om rammene for langtidsbudsjettet.

- Avtalen er ikke helt ferdig, men vi føler oss sikre på at den vil bli ferdig i løpet av dagen, sa kilden ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Om topplederne blir enige om langtidsbudsjettet, må den senere godkjennes av EU-parlamentet. Men sent torsdag kveld truet EU-parlamentets president Martin Schultz med å nedlegge veto om parlamentarikerne føler at budsjettet innebærer så store kutt at det er skadelig for EUs ambisjoner over det neste tiåret.

Nyhetsbyrået Ritzau melder at Danmark som eneste nye land har lykkes med å få en rabatt på en milliard kroner i forslaget som Van Rompuy legger fram. Fra før har bare Sverige, Storbritannia, Nederland, Tyskland og Østerrike rabatt. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren