RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EUs utenrikssjef vil besøke Gaza

Cordoba (NTB-Reuters): EUs utenrikssjef Catherine Ashton besøker senere i måneden den Hamas-kontrollerte Gazastripen.

Israel har innført forbud mot såkalte politiske besøk på Gazastripen, men i forrige uke tok Irlands utenriksminister Michael Martin seg inn i den palestinske enklaven via Egypt.

Martin var den første utenriksministeren fra et EU-land som har besøkte Gaza på over ett år, og han gikk hardt ut mot det han omtalte som Israels umenneskelige og uakseptable beleiring og blokade av området etter besøket.

Martin oppfordret også innstendig EU til å øke presset på Israel, i et forsøk på å gjøre livet lettere for sivilbefolkningen på Gazastripen.

EUs utenrikssjef Catherine Ashton følger nå opp og varslet lørdag at hun akter å besøke det Hamas-kontrollerte området i midten av mars.

Ashton skal på rundreise i regionen og har fra før planlagt å besøke Israel, Egypt, Syria og Jordan. Det er uklart hvordan israelerne kommer til å forholde seg til det planlagte besøket i Gaza. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere