RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EUs utenrikssjef vil trekke ambassadører ut av Syria

Brussel (NTB-AFP): EUs utenrikssjef Catherine Ashton vil at samtlige medlemsland skal kalle hjem sine ambassadører fra Syria.

Torsdag og fredag neste uke skal EU-landenes utenriksministere møtes for nye samtaler, og et av hovedtemaene vil være «mulig stengning av EU-ambassader i Syria», opplyser en EU-kilde.

For første gang skal Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglo delta på møtet. Davutoglo skal blant annet orientere ministerne om den politiske dialogen mellom regjeringen i Damaskus og den politiske opposisjonen.

Samtidig som Ashton ønsker ambassadørene ut av Syria, har hun gitt de 27 medlemslandene en frist på sju dager for å sende sine ambassadører tilbake til Hviterussland.

EU-landene kalte hjem alle sine ambassadører fra Hviterussland i slutten av februar, som en reaksjon på at Hviterussland ba Polens ambassadør og EU-ambassadøren om å dra hjem. Forholdet mellom EU og Hviterussland tilspisset seg kraftig etter at EU vedtok å innføre nye sanksjoner mot hviterussiske myndigheter, som anklages for omfattende brudd på menneskerettighetene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere