RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eva Joly: - Jeg var kanskje ingen lett kandidat

Paris (NTB): Eva Joly antyder at hun ikke var den letteste presidentkandidaten for De grønne etter å ha fått kun 2 prosents oppslutning i det franske presidentvalget.

I en takk til sine tilhengere innrømmer Joly at tiden er kommet for å ransake De grønnes valgkamp, og hun understreker at dette bør gjøres på en grundig måte.

- Jeg var kanskje ingen lett kandidat, sier hun etter nederlaget søndag kveld.

På forhånd hadde Joly håpet å få 5-6 prosent av stemmene. Nå slår hun fast at resultatet ikke innfrir forventningene til partiet. Samtidig langer hun ut mot president Nicolas Sarkozy og maner til innsats for å hindre at han blir gjenvalgt i annen valgomgang 6. mai.

- Det er en brennende plikt å sørge for at vårt demokrati kvitter seg med et maktapparat som i overdreven grad har vært opptatt av å forsvare private interesser, som ikke har behov for regler, som gang på gang har splittet det franske folk, sier Joly.

Hun sier også at den økonomiske krisen har gjort det vanskelig å forsvare miljøsaken. Samtidig påpeker hun at hun har måttet kjempe mot bakvaskelser og løgner og oppfordrer alle til å fortsette kampen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere