RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eva Joly kjente flere av de drepte i Charlie Hebdo

Den norsk-franske politikeren og juristen Eva Joly kjente flere av dem som ble drept i satiremagasinet Charlie Hebdo.
Den norsk-franske politikeren og juristen Eva Joly kjente flere av dem som ble drept i satiremagasinet Charlie Hebdo. Foto: Anders Wiklund
Sist oppdatert:
- Disse personene har vært en del av mitt og andres liv så lenge

Norsk-franske Eva Joly reiste straks hjem til Paris da hun hørte om massakren i Charlie Hebdo. EU-parlamentarikeren kjente flere av de drepte i det franske satiremagasinet.

– Vi er alle veldig sjokkert. Disse personene har vært en del av mitt og andres liv så lenge, særlig gjelder det for oss som har opplevd 1968. Det er Frankrikes beste karikaturtegnere som er drept. De sto for en veldig ikonoklastisk humor, som var ny og frigjørende i 1960-årene, sier Joly til Klassekampen.

Hun sammenligner stemningen blant franskmennene nå med den som var i Norge etter 22. juli.

– Det er utrolig bra å se at mange her ber om samling og står imot dem som ønsker å skape hat og utstøting fra samfunnet, sier Joly som er EU-parlamentariker for De grønne i Frankrike.

Hun deltok selv, i likhet med tusener av andre, på markeringen ved Place de la République i Paris onsdag kveld, timer etter terrorangrepet.

Ni redaksjonsmedarbeidere i Charlie Hebdo, to politimenn og en renholdsarbeider ble drept da væpnede og maskerte menn angrep lokalene til satiremagasinet i den franske hovedstaden. Gjerningsmennene er fortsatt på frifot. (©NTB)

Terrordramaet i Paris direkte:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere