Det kommer fram i en hittil ukjent e-post, skriver Aftenposten som først omtalte saken.

Les Gunnar Stavrums kommentar: Du har ikke rett på tillit etter å ha jukset til deg pendlerbolig

Hansen trakk seg forrige uke fra stillingen som stortingspresident etter at det kom fram at hun i tre år fikk gratis bolig fra Stortinget, til tross for at hun delvis bodde i Ski utenfor Oslo. Hun var selv folkeregistrert på en hybel hos partifelle i Arbeiderpartiet, Trond Giske, i Trondheim.

Les også: Stortingsdirektøren tar selvkritikk: – Regelverket kunne vært tydeligere

– Disponerer fullt og helt

I den ukjente e-posten som Aftenposten nå fremlegger, kommer det fram hva Hansen svarte da hun ble spurt hvor hun pendlet til. Den tidligere stortingspresidenten ble nemlig spurt av administrasjonen i februar 2017 om hun hadde en egen bolig på hjemstedet.

I tillegg ble det spurt om hun pendlet til en annen adresse enn denne, noe Hansen ikke svarte direkte på.

– Jeg har bolig i Trondheim som jeg disponerer fullt og helt, skrev hun og nevnte ingenting om tomannsboligen i Ski, svarte Hansen.

Høsten 2014 kjøpte hun seg inn i ektemannens bolig i Ski, men meldte ikke flytting dit før tre år senere.

Hansen meldte nemlig formelt flytting i oktober 2017, to dager etter hun ble valgt inn i Stortingets presidentskap. Likevel oppga hun adressen til hybelen i Trondheim og svarte nei på spørsmålet om hun pendlet til et annet sted. I løpet av det siste året Hansen hadde pendlerbolig, var hun ifølge Aftenposten ikke på en eneste pendlerreise til Trondheim.

Les Erik Stephansens kommentar: Siste krampetrekning for å tåkelegge pendlerskandalen

– Har ikke pendlet

Selv har hun forklart at hun vekslet mellom å bo i huset i Ski, pendlerbolig i Oslo og hybelen i Trondheim.

– Hun har ikke pendlet til annen bolig enn den i Trondheim. Det var heller ikke et spørsmål Stortinget savnet svar på i mailkjeden denne dagen, svarer advokat John Christian Elden, som representerer Hansen, på spørsmål fra avisen om hvorfor Hansen ikke opplyste om boligen i Nordre Follo i 2017.

Les også: Elden: Stortingspresidenten er ikke mistenkt i pendlerboligsak

I den aktuelle e-posten fra 2017 svarer Hansen på spørsmål fra et skjema Stortingets administrasjon har etterlyst for 2016. Hvert år må nemlig politikere med pendlerbolig sende inn et kontrollskjema, hvor de svarer på flere spørsmål.

Hansen forklarte der at hun var sykemeldt, slik at hun ikke kunne sende inn skjemaet. Dermed kom de vanlige kontrollspørsmålene på e-posten i stedet.

Onsdag ble Masud Gharahkhani (Ap) innstilt av Arbeiderpartiet som ny stortingspresident, og Stortinget vil fredag ta det endelige valget.