RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Evakuerer Hatlestad terrasse

Foto: Asle Bentzen
Sist oppdatert:
Hatlestad terrasse nummer 49 evakueres etter anbefaling fra geolog.

Geolog har anbefalt at det ut fra et føre-var prinsipp er ønskelig å evakuere Hatlestad terrasse nr 49, melder Bergen kommune på sine hjemmesider.

Veien ved Hatlestad har vært stengt de siste timene.

Nummer 49 er nabohuset til to hus som ble evakuert for to måneder siden. Beboerne i disse husene har ennå ikke kunnet flytte tilbake til hjemmene sine. Beboerne i nummer 49 var ikke hjemme da avgjørelsen om evakuering ble tatt, men ble informert på telefon av kommunens representanter.

- Geologen på stedet var ikke 100 prosent trygg på terrenget, og med raset i september friskt i minne, valgte vi å evakuere, sier informasjonsdirektør i Bergen kommune, Robert Rastad til ibergen.no, og legger til at faren for skred i området ikke vurderes som overhengende.

- Men vi tar ingen sjanser, sier Rastad.

Inntil videre er det ikke aktuelt å evakuere flere hus i Hatlestad terrasse. Nabolaget ble hardt rammet i et ras for to måneder siden. To personer omkom i raset, som kom etter ekstreme nedbørsmengder. 16 hus blir nå kjøpt opp av Bergen kommune og skal rives.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere