Gå til sidens hovedinnhold

Evakuerer to bygder i Troms

- Snøskredfaren er meget stor, sier politimesteren.

(Nordlys): Politimesteren i Troms politidistrikt har akkuratt besluttet evakuering i Oldervik og Breivikeidet på grunn av meget stor snøskredfare.

- Hittill har evakueringen gått veldig fint for seg, sier Karl Albert Hansen, som hjelper til med evakueringen gjennom det lokale brannkorpset i Oldervik, til Nordlys.

Høyest på fareskalaen
Norges Geotekniske Institutt (NGI) vurderer snøskredfaren til å være meget stor, tilsvarende høyeste faregrad 5 på den internasjonale fareskalaen for snøskred. Oldervik skole er gjort klart til å ta imot evakuerte personer, men Hansen tror ikke det vil være nødvendig å ta det i bruk.

- De fleste kjenner noen i de trygge områdene som de kan bo til inntil videre, forklarer han.

Om lag 10 personer i Oldervik skal være berørt av evakueringen, hvor de fleste er mellom 30 og 60 år.

Evakueres med helikopter
Et helikopter landet ved 19.30-tida på Brevikeidet for å evakuere et eldre ektepar.

Siden veien er stengt på ved krysset til Sjursned, skal også andre beboere etter det Nordlys erfarer evakueres med helikopter.

Ifølge politiet er rundt 20 personer i Brevikeidet-området berørt av evakueringsplanen, hvor de fleste bor under fjellet i Brevika, rundt en kilometer fra fergeleiet.

Ikke alle evakuerer
Til tross for evakueringen er det ikke alle som ønsker å flytte fra hus og hjem.

- Det er noen son føler seg helt trygge i sitt hjem, fordi de kjenner de lokale værforholdene godt. Hvis folk er sikre på å bli, så er det ikke noe vi kan gjøre, forklarer Hansen.

- Det viktigste er at vi vet hvor folk er, legger han til.

Han regner med at evakueringen er ferdig mellom 21.00 og 22.00, men har ingen formening om når de evakuerte kan flytte tilbake igjen.

- Vi må bare ta det dag for dag, avslutter Hansen.

Denne saken er levert av Nordlys.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere